loader
Γιατί ο κύλινδρος ασφαλείας είναι «επένδυση» για το σπίτι σας

Γιατί ο κύλινδρος ασφαλείας είναι «επένδυση» για το σπίτι σας

28.04.2024

Ένας κύλινδρος ασφαλείας σε συνδυασμό με τη κλειδαριά νέου τύπου είναι η αρχή και το τέλος για μια εξώπορτα ώστε να παραμείνει απαραβίαστη. Πλέον υπάρχουν πολύ εξελιγμένα συστήματα που με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορούν να επιφέρουν το μέγιστο επίπεδο ασφαλείας της προστασίας για το σπίτι σας. Πολλές κλειδαριές στο παρελθόν θεωρούνταν ασφαλείας και με το πέρασμα των χρόνων βρέθηκαν τρόποι να παραβιάζονται και αυτές, γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει τα συστήματα ασφαλείας να εκσυγχρονίζονται ανά κάποιο διάστημα. Για την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και για να αξίζει πραγματικά η επένδυση που θα κάνετε, διαβάστε παρακάτω για τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν στην αγορά αυτή την χρονική περίοδο.

Πρώτον και κύριο καλό θα ήταν να επιλέξετε κυλίνδρους νέας τεχνολογίας με κάρτα ιδιοκτησίας. Στην ουσία δεν μπορεί κανείς να αντιγράψει το κλειδί αν δεν φέρει μαζί του την κάρτα ιδιοκτησίας που συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο με την αγορά του κυλίνδρου και σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητη είναι και η  ταυτότητα του ιδιοκτήτη. Με αυτόν τον τρόπο είστε εξασφαλισμένοι ότι δεν μπορεί ο καθένας να αντιγράφει τον συνδυασμό των κλειδιών σας και ότι η αντιγραφή των κλειδιών σας γίνεται αποκλειστικά σε πιστοποιημένο κατάστημα.

Πλέον οι περισσότεροι κύλινδροι ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, έρχονται μαζί με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από διάφορους τρόπους παραβίασης. Ενδεικτικά μπορεί να φέρουν πιστοποιήσεις:

  • anti - picking για προστασία εύρεσης του κωδικού του κλειδιού,
  • anti - drilling για πιστοποίηση κατά του τρυπήματος,
  • anti - bumping για ασφάλεια κατά των χτυπημάτων και
  • anti - pulling κατά της εξόλκευσης.

Τέλος αν οι απαιτήσεις σας ξεπερνούν την ασφάλεια ενός σπιτιού, μπορείτε να εξετάσετε την περίπτωση των κυλίνδρων με σύστημα master ειδικά για επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες. Για παράδειγμα με το σύστημα master key κάθε κύλινδρος ανοίγει με το δικό του κλειδί αλλά ταυτόχρονα ένα master κλειδί ανοίγει όλες τις πόρτες. Ένα σύστημα ιδιαίτερα εξυπηρετικό για ξενοδοχεία αλλά και για ανθρώπους που διαχειρίζονται ενοικιαζόμενα δωμάτια και μονοκατοικίες με πάνω από μια εισόδους.  Αυτό το σύστημα μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει πιο περίπλοκο με βάσει τις ανάγκες σας.